Beruset mand ville ikke fortælle sit navn: Så røg han i boksen

(Foto: Allan Andersen)

NÆSTVED: En 20-årig temmelig beruset mand fra Næstved kunne slet ikke finde ud af at opføre sig ordentligt, da han klokken 2 natten til lørdag henvendte sig til to patruljerende politibetjente på Havnegade i Næstved, hvor han tiltalte dem med en masse nedladende ord.

Han blev bedt om at fortælle, hvem han var men det ville han ikke oplyse, trods adskillige opfordringer til at gøre det.

Derfor blev han anholdt og sigtet dels for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, dels efter retsplejeloven for ikke at ville opgive sit navn.

Den 21-årige gjorde derefter kraftigt modstand, og så fik han endnu en sigtelse for at lægge hindringer i vejen for politiet. Han blev transporteret til detentionen på Næstved politistation, hvor han fik lov at hvile ud til næste morgen.

Retsplejelovens § 750
Politiet kan foretage afhøringer, men kan ikke pålægge nogen at afgive forklaring, og ingen tvang må anvendes for at få nogen til at udtale sig. Enhver er dog pligtig på forlangende at opgive navn, adresse og fødselsdato til politiet. Undladelse heraf straffes med bøde.