Politiet rykkede ud til større uro og ballade i Holbæk

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HOLBÆK: Søndag kl. 17.24 fik politiet den første anmeldelse om uro og uorden i beboelsesområdet Ladegårdsparken Øst, idet op mod 40 personer var forsamlet i området og måske ville indlade sig i slagsmål. Politiet rykkede ud i området med flere patruljer, som kunne konstatere, at flere personer stak af ved politiets ankomst.

Kort efter fik politiet yderligere anmeldelser om skudafgivelser i området, men patruljerne, der var til stede, kunne hverken se eller høre noget i den anledning. Der kunne måske være tale om affyring af fyrværkeri (”bomberør”), som ifølge nogle af de personer, som politiet traf, måske var rettet mod dem. Politiet var til stede i området frem til kl. ca. 19.00, hvor der var faldet ro på området.

Kl. 19.59 indløb en ny anmeldelse om en større forsamling af personer i boligområdet Ladegårdsparken Øst. Politipatruljer kørte til området og kunne konstatere, at alle forholdt sig rolige. Der var tale om nogle af de personer, som politiet havde kontrolleret i forbindelse med den første anmeldelse om uro i boligområdet.

Kl. 21.53 fik politiet en ny anmeldelse om, at der var uro i området Ladegårdsparken Øst, idet nogle unge var maskerede og løb rundt med mindre pinde. Anmeldelsen medførte endnu en politimæssig udrykning til området.

Kl. 23.04 indløb endnu en anmeldelse om uro i Holbæk, men denne gang i området ved Agervang, hvor der skulle være masseslagsmål. Politiet kørte til området også denne gang med flere patruljer, der kort efter kunne konstatere, at der var roligt i Agervang-området.

Politiet foretog dog med baggrund i de indkomne anmeldelser kontrol af personer og køretøjer i området, hvilket bevirkede, at en 26-årig mand fra Sverige blev anholdt kort efter midnat som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen. Hans svenske personbil beslaglagde politiet til nærmere undersøgelse i den anledning. Den anholdte er mandag formiddag fortsat i politiets varetægt, indtil politiet og anklagemyndigheden finder ud af, hvad der skal ske med ham.

Politiet kan efter udrykningerne til boligområderne i løbet af søndag aften konstatere, at ingen ofre er blevet fundet efter vold eller anden personfarlig kriminalitet, og eneste anholdte er indtil videre den 26-årige, svenske mand.

Hvad der er den konkrete årsag til uroen og balladen i områderne, vil politiet i samarbejde med andre interessenter forsøge at få klarlagt. I boligområderne fandt politiet nogle få effekter, der kan være omfattet af våbenlovgivningens bestemmelser om slagvåben, efterladt. Effekterne har politiet beslaglagt til en nærmere undersøgelse i et forsøg på at finde frem til personer, der har været i besiddelse af disse.

Politiet vil den nærmeste fremtid have fokus på området, hvor politiet vil foretage tryghedsskabende patruljering med baggrund i søndagens anmeldelser.