To i livsfare efter ulykke: 20-årig bilist overtrådte ubetinget vigepligt

ANNISSE: En Chevrolet Camaro og en Huyndai Matrix kolliderede onsdag aften med en voldsom kraft i krydset Rørmosevej – Petershvilevej, ulykken blev udløst da en 20-årig mand fra Helsingør ikke overholdt sin ubetingede vigepligt.

Den 20-årige bilist fra Helsingør kom kørende ad petershvilevej i en Hyundai Matrix, og alt tyder på at han ved venstresvinget ud på Rørmosevej skar svinget af ved at køre i modsatte vognbane, og samtidig overså den lave amerikanske sportsvogn fra 1977 som kom imod ham fra venstre side.

Det ligger helt fast at de to biler kolliderede i Camaro’ens vognbane, ligesom det er fastslået at Camaro’en ikke kørte for stærkt, efter politiets og Bilinspektørens grundige undersøgelser af uheldsstedet onsdag aften.

Nordsjællands Politi oplyser at de pårørende til de implicerede parter i ulykken er underrettet.

Lokale sad i Camaro’en
Ved kollisionen mellem de to biler blev en 62-årig kvindelig bagsædepassager livsfarligt kvæstet, da hun blev kastet ind mod bilens sikkerhedsbur og her bla. pådrog sig hovedlæsioner. Ligeledes blev en blot 16 år gammel pige også livstruende kvæstet, da hun blev kastet ind i bilens forrude ved kollisionen og pådrog sig omfattende skader.

De to kvinder er på Rigshospitalets Traumecenter, hvor de begge ved 4-tiden i nat er i fortsat kritisk tilstand, mens amerikanerbilens fører, en 59-årig mand, er alvorligt tilskadekommen.

De tre tilskadekomne fra Camaro’en er alle lokale fra Helsinge, det oplyser Nordsjællands Politi.

 

Bil brød i brand ved ulykken
Ved kollisionen udbrød der brand i den lille Hyundai Matrix, men tililende fik slået ilden ned med et par brandslukkere og tog sig af de kvæstede indtil redningsmandskab nåede frem til stedet.

Den 20-årige fører af den lille Hyundai slap angiveligt med lette skader, ligesom der alene var tale om lettere skader hos de ialt 5-6 personer i den lille personbil – flere af dem måtte dog en tur forbi skadestuen til kontrol.

En lægehelikopter kom til uheldsstedet hvor en af de livsfarligt kvæstede personer – enten den 62-årige eller den 16-årige – blev fløjet ind til Rigshospitalets Traumecenter, mens alle øvrige kvæstede blev kørt til Hillerød Hospital eller Rigshospitalet med ambulancer.

Timelang undersøgelse af uheldsstedet
Grundet den voldsomme ulykkes omfang blev der tilkaldt en bilinspektør samt rekvireret kriminalteknikere til uheldsstedet, her blev der nøje målt op og foretaget grundig fotografering af uheldsstedet.

Begge biler blev beslaglagt og fjernet fra stedet grundet de begge skal gennem videre tekniske undersøgelser hos politiet, herunder kontrol af hvorvidt bilernes sikkerhedsseler er blevet benyttet.

Undersøgelserne betød at uheldsstedet var spærret indtil en gang efter midnat.