35-årig mand tiltalt: Begik overgreb mod mindst 111 drenge

BRAMMING: En langvarig nævningesag ved Retten i Esbjerg er berammet, her er en 35-årig mand tiltalt for overgreb på drenge i næsten hele landet.

Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 35-årig mand fra Bramming for at have kontaktet i alt 111 mindreårige drenge over en periode fra 2016 til 2018. Sagen indledes som nævningesag ved Retten i Esbjerg onsdag den 12. august 2020.

Videoafhøringer
Når forurettede er under 15 år, vil politiet som udgangspunkt optage afhøringen af den forurettede på video. Afhøringen foregår i et særligt indrettet lokale, som så vidt muligt er indrettet som en almindelig dagligstue. Her afhøres barnet af en særligt uddannet betjent, mens anklager og forsvarer følger afhøringen på en skærm i et andet lokale.

Anklager og forsvarer kan stille spørgsmål gennem den afhørende betjent. Denne videoafhøring træder i stedet for en sædvanlig afhøring i retten, og forelægges retten ved at videoafhøringen afspilles for retten.

Anklagemyndigheden vil anmode om, at afspilning af videoafhøring og afhøring af de forurettede sker for lukkede døre af hensyn til de forurettede. De forurettede var på gerningstidspunktet mindreårige drenge, og er i dag drenge og unge mænd mellem 12 og 18 år.

Sagen kører som nævningesag. Det betyder blandt andet, at retten først tager stilling til skylden og derefter tager stilling til straffen. I en domsmandssag vil retten tage stilling til begge spørgsmål i umiddelbar forlængelse af hinanden.

Der forventes afsagt dom den 18. november kl. 9.00.