53 sigtet i fartkontrol: Vi kører stadig for stærkt

(Foto: Rigspolitiet)

Hen over to dage, 13. og 14. juli 2020, gennemførte betjente fra Nordjyllands Politis operative færdselsafdeling en hastighedskontrol i Himmerland. Færdselsbetjentens fokus var på både motor- og landeveje. I alt 53 blev sigtet.

Det oplyser den ansvarlige for kontrollen, fungerende politikommissær Thomas Ottesen, der videre præciserer, at sigtelserne overordnet set fordelte sig således:

15 betingede frakendelser af førerretten.
32 sager, der udløste klip i førerbeviset.
Lidt forskellige færdselssager, f.eks. to tilfælde af kørsel uden førerret. 

Som eksempler fra indsatsen kan nævnes, at flere billister og motorcykler blev målt med høje hastigheder: 184, 177, 175, 173, 172 og igen 172 km/t på motorvejsstrækninger, mens en enkelt bilist blev målt til at køre 136 km/t på landevej i en 80 km/t zone.

Fart er farlig
Fungerende politikommissær Thomas Ottesen er lidt skuffet.

”Vi må desværre igen konstatere, at trafikanternes speeder-fod stadig er alt for tung. Hastigheden skal ned på vejene – så får vi færre ulykker og dem der sker bliver mindre voldsomme. Fart er farlig. Så: Sænk farten,” revser Thomas Ottesen.

Nordjyllands Politis forskellige færdselskontroller vil fortsætte hen over sommerugerne.