Eftersøgt tricktyv anholdt og sigtet for adskillige forhold

(Foto: Allan Andersen)

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 en 42-årig mand, der sigtes for adskillige tricktyverier begået mod ældre borgere primært i Aarhus-området. 

Manden er tidligere dømt for flere tricktyverier, hvor hans fremgangsmåde har været, at han ringer på hos ældre borgere og udgiver sig for at være håndværker, vicevært, hjemmehjælper eller lignende og beder om at komme ind i lejligheden under påskud af at skulle tjekke fx vand, el eller varme. Når han er blevet lukket ind, har han typisk forsøgt at stjæle kontanter fra skuffer, punge eller tasker.

Han sigtes nu for 13 forhold begået i perioden fra den 29. marts 2020 og frem til den 7. juli – det seneste forhold blev beskrevet i gårsdagens døgnrapport.

Den 42-årige mand har i længere tid har været i politiets søgelys, men da han ikke har nogen fast bopæl, har det ikke umiddelbart været muligt for politiet at finde frem til ham. Der er dog blevet iværksat flere efterforskningsskidt, og politiet har også opsøgt flere steder i Aarhus-området, hvor han kunne formodes at opholde sig, ligesom betjentene har talt med personer i hans omgangskreds i forsøget på at få ham lokaliseret.

Politiet fik blandt andet et tip om, at den 42-årige var begyndt at sove i shelters, og onsdag aften fandt politiet ham på en shelterplads i Brabrand, hvor han blev anholdt kl. 21.21.