Farvel til kørekortet: 128 km/t på 60-strækning

(Foto: Allan Andersen)

NYKØBING: Der kan ske meget i de lyse sommernætter. Det er vist en kendt sag. Mindre kendt er det måske, at man kan blive blitzet af en af politiets automatiske hastighedskontroller, hvis man kører for hurtigt.

En af politiets målevogne havde nemlig taget opstilling på Gaabensevej ved Stubberup natten til onsdag fra klokken 0.44 til 7.00. Der er hastighedsbegrænsning på 60 km/t på stedet, og ikke så langt derfra står der også en stationær trafikkontrol i form af en stærekasse, netop fordi strækningen er stærkt trafikeret og er belastet af færdselsuheld.

Mens ATK-bilen stod der, passerede 707 trafikanter, og 80 af dem blev målt til at køre for hurtigt. 17 står til et klip i kørekortet, fire risikerer en betinget frakendelse, mens en enkelt, der blev målt til at køre ikke mindre end 128 km/t mister kørekortet ubetinget. Der kan ske så meget i de lyse sommernætter…