22 biler til syn efter aktion mod Streetrace

(Modelfoto: Allan Andersen)

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte torsdag aften to indsatser for at forhindre streetrace i Sønderjylland. Bødeblokken blev i denne sammenhæng taget frem i alt 45 gange. Heraf fik to bilister et klip i kørekortet, og en bilist fik kørekortet betinget frakendt.

Torsdagens indsatser afspejler desuden, at politikredsen fortsat har nultolerance over for disse hændelser, der skaber utryghed og kan skabe farlige situationer i trafikken. Og politiet har i denne sammenhæng prioriteret ressourcer til at sætte ind over for denne type hændelser, der typisk finder sted op til og i weekender.

Streetdome i Haderslev
En patrulje gennemførte torsdag aften klokken cirka 20.00 corona-tilsyn ved Streetdome i Haderslev, hvor betjentene konstaterede, at 50 – 60 biler holdt parkeret i området, og at bilisterne opholdt sig i og omkring køretøjerne.

Færdselsafdelingen blev tilkaldt og gennemførte herefter et paragraf 77-eftersyn af samtlige biler, der kørte fra stedet. Cirka 50 køretøjer kom under politiets lup, og i denne sammenhæng blev 17 biler indkaldt til syn. Derudover havde 15 køretøjer fejl og mangler, mens to havde forkert lygteføring. I tilgift blev det til en sag om spirituskørsel på knallert.
Indsatsen var afsluttet klokken cirka 22.30.

Lundsbjerg i Aabenraa
Politiet modtog desuden klokken 22.00 anmeldelse om, at cirka 100 biler var samlet på Lundsbjerg i Aabenraa. Ved færdselspolitiets ankomst var der cirka 10 køretøjer i området. Paragraf 77-eftersynet på stedet udløste to indkaldelser til syn.

ATK-indsats
Ved begge indsatser blev der tilknyttet et ATK-køretøj. I Haderslev blev 23 biler blitzet. Heraf fik to bilister et klip i kørekortet, og en bilist fik kørekortet betinget frakendt. Den højeste målte hastighed var 85 km/t i et 50 km-område.
På Lundsbjerg blev fire trafikanter blitzet, men ingen fik et klip.

Opholdsforbud
Færdselspolitiets indsats i Aabenraa betød desuden, at tre biler blev indkaldt til syn, og at fem personer fik opholdsforbud i P-Huset på Madevej i Aabenraa. Politiet var til stede i forbindelse med, at der har været flere anmeldelser om høj musik og unødig støj med køretøjer, især om torsdagen, i parkeringshuset.