25 hundehvalpe aflivet: 33-årig polak sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven

FRØSLEV: Den sigtede forsøgte ulovligt at importere hundehvalpe ved grænsen med henblik på salg, det vurderer Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi som onsdag formiddag stoppede onsdag en varebil med to polske statsborgere, der forsøgte at importere 25 hundehvalpe med henblik på salg.

Køretøjet blev stoppet ved Frøslev Grænseovergang i forbindelse med indrejsekontrollen, og her blev de 25 hundehvalpe opdaget. Den ene af personerne i køretøjet, en 33-årig herboende polsk mand, blev sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Politiet rekvirerede assistance fra Fødevarestyrelsen i forbindelse med håndtering af sagen.

Flere brud på lovgivningen
Ifølge styrelsen havde den sigtede ikke registreret sig som hundehandler hos Fødevarestyrelsen, og hundene havde heller ikke de lovpligtige dokumenter og sundhedscertifikater. Endvidere var flere af dyrene håndteret i strid med reglerne i dyreværnsloven. Det var dermed ikke lovligt at indføre dyrene i Danmark.

Den polske mand ønskede ikke at sende hundene tilbage til Polen, da dyrene således ikke kunne komme lovligt ind i Danmark, ligesom de ikke kunne komme retur til Polen, blev sigtede af Fødevarestyrelsen orienteret meget nøje om, at det var var ensbetydende med, at han dermed valgte at lade de 25 hvalpe aflive.

Den 33-årige mand ændrede ikke holdning. og hvalpene blev herefter aflivet af en dyrlæge.

Sagen skal nu efterforskes færdig, hvorefter anklagemyndigheden skal tage stilling til straffesagens afgørelse.