34-årig mand varetægtsfængslet: Sigtes for racistisk motiveret overfald

(Foto: Allan Andersen)

Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 10.30 en 34-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for den 21. juli sammen med en anden gerningsmand at have begået et groft overfald på to mænd i Mørke på Djursland.

Han sigtes desuden efter straffelovens §81, stk. 6, idet der ifølge politiets opfattelse er tale om et racistisk motiveret overfald.  Den 34-årige blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet frem til den 17. september. Han nægter sig skyldig og tog forbehold for at kære kendelsen

De to gerningsmænd mødte ifølge sigtelsen en 35-årig mand på en parkeringsplads, hvor de stillede ham en række spørgsmål blandt andet vedrørende hans tro.

Brugte knojern under overfald
Efterfølgende fulgte de efter manden til hans hjem, hvor de sparkede døren ind til både hans værelse og til hans 38-årige vens værelse.

Her overfaldt de ifølge sigtelsen de to mænd med flere slag med bl.a. et knojern og en tung genstand. Den 34-årige sigtes desuden for at have truet en 35-årig kvinde, som var vidne til episoden.

”Vores foreløbige efterforskning peger på, at overfaldet er racistisk motiveret, og at de forurettede og gerningsmændene ikke kendte hinanden. Det er et meget groft overfald, og vi er i fuld gang med efterforskningen af sagen – også med henblik på at finde frem til den anden gerningsmand, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Da, der er fortsat er en gerningsmand på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre til grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.