64-årig kvinde dræbt på stedet: Brugte ikke sin sikkerhedssele

(Arkivfoto: Allan Andersen)

SVEBØLLE: Torsdag morgen kl. 08.38 fik politiet fra alarmcentralen melding om et alvorligt færdselsuheld på rute 23 ved Viskinge, idet en personbil og en lastbil var stødt frontalt sammen.

Ambulancepersonale, en lægehelikopter og politiet blev sendt til uheldsstedet, hvor en livløs kvinde befandt sig i en personbil, hvor airbags var blevet udløst. Kvinden blev reddet ud af bilen og bragt til sygehuset i Holbæk, men hun var inden ankomsten dertil allerede afgået ved døden efter svære kvæstelser som følge af sammenstødet med en lastbil.

Den 24-årige mandlige lastbilchauffør fra Kalundborg slap fysisk uskadt fra uheldet.

Lægehelikopteren blev der umiddelbart ikke brug for til transport af en kvæstet, og på grund af sammenstødet blev vejen afspærret, så trafikanter samt bustrafikken måtte finde alternative ruter. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de implicerede køretøjer.

Et foreløbig resultat heraf var, at sammenstødet var sket primært i lastbilens kørebanehalvdel, og at den kvindelige fører af personbil tilsyneladende ikke havde anvendt sikkerhedssele under kørslen.

Den omkomne bilist blev senere identificeret som en 64-årig kvinde fra Jerslev Sj., hvis pårørende er underrettet.

Politiet afventer nu den endelige bilinspektørerklæring, som sammen med parts- og vidneforklaringer skal forsøge at klarlægge den konkrete årsag til sammenstødet med lastbilen. Kl. ca. 11.10 var undersøgelserne og oprydningen på uheldsstedet afsluttet, så trafikken kunne normaliseres.