Altid klar: John er rykket ud over 3000 gange

GRIBSKOV: Da brandpageren hylede på livet løs d. 11. juli kl. 11.51 hos John Vodstrup Sprange var det et sjældent jubilæum, der var nemlig tale om hans udrykning nr. 3000 siden han startede som brandmand d. 01.Juni 1987.

Det var under et møde i Hørsholm at John tilbage i 1987 fik vakt sin interesse for gerningen som brandmand, en af mødedeltagerne fløj pludselig op og stormede ud af døren, mens John sad måbende tilbage.

– Jeg havde altid troet at brandfolkene sad oppe på brandstationen, men jeg fik forklaret at de altså ligesom alle andre var på arbejde indtil brandpageren pludselig hylede – så smed de alt og røg afsted til brandstationen. Jeg blev fanget med det samme, jeg ville være brandmand, forklarer John i et TV-interview med TV Nordkysten.

Siden den spæde start som brandmand har John brugt tusindvis af timer på at hjælpe andre i nød, mange gange er det gået godt og andre gange er det endt skidt for de implicerede mennesker – men uanset hvad har john og hans kollegaer i de røde biler gjort alt hvad de kunne på stedet.

Især en ting husker John meget klart.

Det var en villabrand i Hørsholm hvor brandmændene kæmpede med at redde så mange værdier ud som muligt inden branden fik taget til at kollapse, her stod beboerne udenfor huset og så på med deres 6-årige søn i armene, og den lille dreng var utrøstelig for hans bamse lå inde i huset.

John var røgdykker på indsatsen og kunne derfor gå ind i huset og hente drengens bamse.

– Den enorme glæde som den lille dreng udviste over at få sin bamse tilbage rørte mig, jeg måtte hurtigt vende mig væk for ellers havde jeg fået masken fyldt op med vand, fortæller han bla i indslaget.

Efter 33 år som brandmand, sidder John i dag som Brandstationelseder i Helsinge for Frederiksborg Brand og Redning og som Beredskabsrådgiver i Falck – men han rykker fortsat ud hver eneste gang at brandbipperen hyler….

Som så ofte før var John i aktion på udrykning nr. 3000, ildløs i garage og villa i Ørby d. 11. juli i år. (Tekst/Foto: Allan Andersen)