Blæste over 2,0 i alkometret: Så røg bilen på stedet

(Foto: Politi.dk)
KALUNDBORG: Mandag eftermiddag kl. 13.55 fik politiet anmeldte en opmærksom borger, at hun netop havde set en stærkt spirituspåvirket mand, som var kørt fra parkeringspladsen ved et supermarked på Stationsvej i Svebølle.
Anmelderen fulgte efter bilen, som kørte meget usikkert og undervejs flere gange var tæt på andre bilister og ude i rabatten, så der kom et støvsky. Undervejs kontaktede kvinden politiet, som hurtigt satte kursen mod Svebølle.
Manden i bilen standsede ved sin bopæl, hvor anmelderen blev på stedet og ventede indtil patruljen kom frem. Føreren af bilen viste sig at være en 50-årig mand fra lokalområdet, som blev testet med alkometeret, der viste at hans promille var over 2,0, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.
Den 50-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel, og det var nu 3. gang at han kørte i frakendelsestiden.
Både den høje promille og de gentagne kørsler i frakendelsestiden gav politiet mulighed for at beslaglægge mandens bil. Han ønskede dette forelagt retten, som nu skal vurdere beslaglæggelsen.
Den anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 50-årige vil få besked om sagens videre gang.
Retten vil senere tage stilling til om bilen skal konfiskeres, når sagen skal afgøres ved domstolen.