Fem års fængsel for en række indbrud, narko og hæleri

En 25-årig mand fra Trige har tirsdag ved Retten i Aarhus tilstået en række forhold vedrørende indbrud, hæleri, salg af narko samt overtrædelse af våbenloven.

I sommeren og efteråret 2019 blev der begået en række indbrud mod virksomheder flere steder i Østjylland, hvor der blev stjålet varer for mange tusinde kroner. Der begyndte at tegne sig et mønster, og politiets efterforskningsenhed, Særlig Efterforskning Vest, kiggede nærmere på indbruddene, der blandt andet var gået ud over et par isenkræmmere, en IT-virksomhed, en virksomhed der sælger e-cigaretter, og en butik der sælger designertøj og –tasker.

I forbindelse med efterforskningen kom tre personer i politiets søgelys, den ene af dem var en dengang 24-årig mand fra Trige. Som efterforskningen skred frem viste det sig, at han ikke kun havde været involveret i de mange indbrud, han havde også brugt en meget dyr, stjålet bil til at køre rundt og begå indbruddene, og han havde besiddet og videredistribueret mindst 1 kilo kokain til en større gruppe kunder i Østjylland.

Tre anholdt
Den 12. november 2019 slog politiet til mod de tre personer, der alle blev anholdt. To af dem, heriblandt den dengang 24-årige mand fra Trige, blev efterfølgende varetægtsfængslet. I forbindelse med anholdelserne blev der hos den 24-årige mand blandt andet fundet koster, der stammede fra indbrud, samt en peberspray og to totenschlægere.

Tirsdag sad den nu 25-årige mand så i Retten i Aarhus, hvor han tilstod fem indbrud i virksomheder, hvorfra der var stjålet varer for over 700.000 kroner, et tyveri fra en virksomhed, to mislykkede forsøg på indbrud i virksomheder, et indbrud i en bil, hæleri af en bil til en værdi af godt 250.000 kroner samt tre andre tilfælde af hæleri ved at være fundet i besiddelse af stjålne genstande. Han tilstod også at have besiddet og videresolgt 1 kg kokain og at have været i besiddelse af den ulovlige peberspray og de to totenschlægere.

”Jeg er tilfreds med dommen, som sender et klart signal om, at narkotika og organiseret indbrudskriminalitet giver straffe, som man kan mærke,” siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen.

De i alt 16 forhold blev takseret til fem års fængsel, og den 24-årige mand, der har siddet fængslet siden 13. november, blev fortsat fængslet efter dommen. Den nu 27-årige medgerningsmand, der også har siddet varetægtsfængslet siden 13. november, har endnu ikke fået dom i sagen.