Fem anholdt for indsmugling af større mængde kokain

(Modelfoto: Allan Andersen)
Københavns Politi anholdt mandag fem personer, der mistænkes for at være centrale figurer i et større narkotikanetværk. Under aktionen beslaglagde politiet flere kilo kokain og en større mængde kontanter.

Efter en længerevarende efterforskning slog Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i går til i en koordineret aktion og anholdt fem personer i København og Brøndby.

De fem mænd, som er i alderen 23 til 38 år, blev fremstillet i dommervagten i Københavns Byret tirsdag og sigtes hver især for indsmugling af kokain. Sigtelserne spænder fra to kilo til 166,5 kilo.

»Vi mistænker de fem mænd for at være en del af en større kriminel organisation, der igennem noget tid har stået for at smugle kokain og anden hård narkotika ind i Danmark. Efterfølgende har de stået for distributionen herhjemme. Samtidig har den person, vi mistænker for at være bagmanden, relationer til en kriminel gruppering,« siger leder af SEØ, politiinspektør Mads Helios.

Anholdelsesaktionen blev gennemført på syv forskellige adresser, og der blev blandt andet beslaglagt 2,9 kilo kokain, 250 gram amfetamin og kontanter.

»Vi har anholdt de personer, som vi betragter som de centrale figurer, men vi vil i den kommende tid efterforske yderligere for at afdække flere led i den kriminelle organisationen. Derfor udelukker vi ikke flere anholdelser i den kommende tid,« siger Mads Helios.

Fire af de anholdte blev varetægtsfængslet i 27 dage. Den femte mand har fået 13 dages varetægtsfængsling

Af hensyn til den videre efterforskning blev der anmodet om lukkede døre ved fremstillingen i grundlovsforhør.