Gaderæs gik galt: Bil endte med bunden i vejret i havnebassin

Billedet er ikke af den aktuelle bil, men fra en lignende situation i 2012 på Sjælland. (Arkivfoto: Allan Andersen)

STRUER: To unge mænd slap med livet i behold, efter de i en personbil kørte udover havnekanten og ned i vandet i havnebassinet. Bilen landede på hovedet, og sank hurtigt fem meter ned til bunden.

Det var ifølge politiet et gaderæs mellem to biler på havnen i Struer som endte helt galt, og nemt kunne have kostet de to i bilen livet, da sad fastspændt i den synkende bil uden mulighed for at undslippe.

Ifølge politiet var det først da bilen lå på bunden af havnebasseniet med bunden opad, at det lykkedes for de to mænd at undslippe bilen via et vindue som havde stået åbent i bilen.

Efter at være kommet ud af bilen skulle de to mænd herefter kæmpe sig opad, omkring fem meter, før de nåede overfladen.

Åben bilrude reddede liv
– Det er utroligt heldigt, at de kom ud med livet i behold. Det er nok den åbenstående rude, der gjorde, at de ikke druknede derinde, siger vagtchef fra Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær til Ekstra Bladet.

Politiet var hurtigt fremme efter alarmopkald om ulykken, og mødte her kun en af personerne fra bilen tilstede. Det var passageren, en 18-årig mand fra Vinderup, som var meget våd men ellers uskadt efter den ufrivillige tur i vandet. Han kunne oplyse at der ikke var nogen mennesker tilbage i den sunkne bil.

Politiet ledte derfor efter bilens ejer på fast grund, og ved et besøg på hjemmeadressen kunne betjentene bare følge de våde aftryk som ledte frem til hoveddøren – her fik betjentene kontakt til den 24-årige mand som var ejer af den neddykkede personbil og ligeledes viste sig at være fysisk uskadt.

Beredskabsstyrelsen havde lørdag aften for en sikkerheds skyld tre dykkere i vandet, som kunne bekræfte de unge mænds oplysninger om at der ikke var nogen personer tilbage i bilen.

Kendte problemer med gaderæs
Gaderæset på havnekajen var hverken første eller sidste gang, og er særdeles velkendt hos ordensmagten.

– Vi har haft mange anmeldelser igennem sommeren om gaderæs. Det er kap- og væddeløbskørsel. Det her beviser bare hvor farligt, det er. Det er få minutter fra, at de to unge mennesker omkom, siger vagtchef fra Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær til Ekstra Bladet.

Politiet leder fortsat efter den anden bil som de to unge kørte om kap med, og om de to mænd bliver sigtet i sagen er endnu ukendt. De kan dog blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at indlade sig i gaderæs.

Bilen ligger søndag fortsat på bunden af havnebassinet, og der bliver den indtil en bjergning kan iværksættes i løbet af ugen. Uanset bilens fysiske tilstand vil den være totalskadet efter opholdet i saltvandet.

Hvad den 24-årige mand bilforsikring siger til sagen er ukendt.