Ung mand smadret ind i vejskilt: Hang på ydersiden af flygtende bil

(Foto: Allan Andersen)

ODSHERRED: Mandag aften Kl. 18.24 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var kommet alvorligt til skade og skulle på sygehuset. Han havde hængt på siden af en bil, og var blevet kørt ind i et vejskilt af bilens fører, og pådraget sig hovedlæsioner og skader på kroppen.

Politiet kørte til Nykøbingvej, hvor en bil med en 21-årig mand fra Roskilde som fører og en 20-årig mand fra Grevinge blev truffet. Ambulancepersonale tog sig på stedet af en kvæstet 24-årig mand fra Holbæk, som var alvorligt skadet og derfor blev bragt på sygehuset.

Politiet fik klarlagt, at der havde været en uoverensstemmelse mellem flere parter omkring en soundbox i forbindelse med en fest i den forgangne weekend. Derfor havde flere personer aftalt at mødes på Nykøbingvej for at få afklaret uoverensstemmelserne og var ankommet dertil i biler.

Efter uoverensstemmelserne tilsyneladende var afklaret var den 24-årige dog af en anden opfattelse og ville fortsat tale med de to mænd i bilen, da den 21-årige begyndte at køre fra stedet. Den 24-årige mand stak herefter en del af kroppen ind gennem et åbent vindue i førerdøren, da den 21-årige fortsatte med at køre fra stedet, så den 24-årige nærmest hang på siden af bilen.

En anden bil fulgte efter den 21-årige, som nu forsøgte at køre væk fra den forfølgende bil – under den fortsatte flugt fra stedet  ramte den 24-årige nu et vejskilt, så han faldt af bilen.

Politiet anholdt derfor de to mænd i bilen som mistænkte for at have forvoldt nærliggende fare for den 24-åriges liv. Bilen havde mindre skader og spor efter kørslen med den 24-årige hængende på siden af bilen.

To mænd på 20 og 35 år fra Grevinge fra den forfølgende bil blev også kortvarigt anholdt, indtil deres roller i hændelsesforløbet var blevet afklaret. Nykøbingvej blev afspærret med skiltevogne, så politiet med bistand fra en bilinspektør kunne foretage tekniske undersøgelser på vejen og af bilen i forbindelse med kørslen, hvor den 24-årige kom til skade mod vejskiltet.

Mandag aften kl. ca. 21.00 var undersøgelserne på Nykøbingvej afsluttet, så trafikanterne igen kunne færdes normalt ad vejen.

Den 24-årige var tirsdag fortsat indlagt på et sygehus til fornøden behandling for hovedlæsioner og skader på torsoen, men er uden for livsfare.

Den 21-årige fører og hans 20-årige passager var tirsdag formiddag fortsat i politiets varetægt, men blev tirsdag formiddag løsladt efter en nøjere juridisk vurdering hos anklagemyndigheden.

De er dog fortsat sigtede i sagen, som de derfor vil høre nærmere om, når efterforskningen er helt afsluttet.