40-årig røver genkendt: Lagt i håndjern af vagter i Salling

(Foto: Allan Andersen)

Østjyllands Politi fremstillede tirsdag kl. 10.45 en 40-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Den 40-årige sigtes for et butikstyveri, der mandag aften udviklede sig til et røveri i Salling i Aarhus. Den 40-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen.

Den 40-årige var mandag kort før kl. 20.00 på besøg i butikken, da en ansat genkendte ham fra et tidligere butikstyveri, og den ansatte besluttede sig derfor for sammen med en vagt at følge efter den 40-årige. De fulgte ham til herretøjsafdelingen på 1. sal, hvor han tog to jakker med sig ind i et prøverum. Da den 40-årige kom ud igen havde han tomme hænder, og i prøverummet hang kun to bøjler tilbage.

Den 40-årige gik derefter direkte mod butikkens udgang, hvor vagterne forsøgte at tilbageholde ham og bad ham gå med tilbage ind i butikken. Det ville han dog ikke. Den 40-årig blev meget ophidset og voldelig, slog ud efter vagten med sin sportstaske og skubbede og slog én af de ansatte. Han blev ved med at yde så kraftig modstand, at vagterne til sidst måtte lægge ham i håndjern.

Da politiet ankom var manden fortsat stærkt ophidset og nægtede at udlevere sine oplysninger. Han blev derfor anholdt og sigtet for røveri. Da politiet fandt ud af, hvem manden var, viste det sig desuden, at han var efterlyst til udvisning efter en tidligere dom. Den 40-årige sigtes derudover for trusler på livet begået mod en 48-årig kvinde den 7. august på en adresse i Aarhus V.