Farlig kørsel ved vejarbejde – 17 bilister sigtet

(Arkivfoto: Rådet for sikker trafik)

TILST: 17 bilister blev torsdag standset på Blomstervej i Tilst og sigtet af Østjylland Politis færdselsbetjente.

Der er p.t. vejarbejde på stedet, og i den forbindelse er der blandt andet indført ensretning. Østjyllands Politi havde fået et tip om, at mange bilister ignorerer skiltningen og kører mod ensretningen, hvilket skaber farlige situationer og en del utryghed for vejarbejderne.

Derfor foretog politiet torsdag en kontrol på Blomstervej, og det viste sig hurtigt, at der rigtigt nok er for mange bilister, der enten er ligeglade med skiltningen eller er så uopmærksomme, at de ikke ser den.

I løbet af relativ kort tid blev 17 bilister sigtet for at køre mod ensretningen. Den forseelse får man som udgangspunkt et klip i kørekortet og en bøde på 2000 kroner for. Derudover skal man give et bidrag på 500 kroner oveni til Offerfonden.

Ud over sigtelserne for kørsel mod ensretningen uddelte betjentene nogle enkelte andre sigtelser til bilister, der fx ikke havde sele på eller havde en defekt lygte.

Østjyllands Politi har ekstra opmærksomhed på Blomstervej og fortsætter med at lave kontroller på stedet den kommende tid.