Motorcyklist ønskede ikke at tale med politiet: Han endte på maven efter styrt

(Foto: Allan Andersen)

ODDER: Tirsdag kl. 22.39 bemærkede en patrulje på Banegårdsgade i Odder en mørk motorcykel, der kom kørende imod patruljen – det blev starten på en hidsig eftersættelse.

Betjentene slog motorcyklens registreringsnummer op i politiets systemer og kunne se, at den stod som afmeldt, hvorefter betjentene tændte for bilens blink og anmodede motorcyklisten om at standse. Det var han dog ikke specielt interesseret i, så han satte farten op, svingede mod øst af Lundevej og øgede hastigheden til op imod 100 km/t.

Patruljebilen satte efter, og betjentene noterede blandt andet, at motorcyklisten to gange kørte højre om chikaner på vejen – formentlig for at undgå vejbump. Betjentene aktiverede nu både horn og lygter, mens de fortsatte efter motorcyklen ad Østermarksvej. Vejen ender blindt, hvilket betød at motorcyklisten pludselig kørte mod færdselsretningen, op på fortovet og ned ad en græsskråning ved Odder Gymnasium.

Den ene betjent steg ud af bilen for at følge efter til fods, og her kunne han se, at motorcyklen var væltet og nu lå for enden af skråningen. Føreren løb lidt længere fremme, og betjenten råbte ham an, hvilket fik ham til at lægge sig ned på maven med hænderne over hovedet.

Den 37-årige mand blev anholdt og ført med tilbage til politibilen. Han blev indledningsvist sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger samt for flere overtrædelser af færdselsloven. Da han virkede narkopåvirket blev han også sigtet for narkokørsel, og han forklarede da også til betjentene, at det var årsagen til, at han ikke ville standse.

Der var dog også andre årsager til, at den 37-årige ikke ønskede at tale med politiet.

Det viste sig nemlig også, at han var frakendt førerretten, hvorfor han også blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Han var også i besiddelse af en større mængde hash, lidt amfetamin, en digitalvægt og et større kontantbeløb, hvorfor han også blev sigtet for både besiddelse af og forsøg på salg af narkotika. Desuden hørte den nummerplade, der sad på motorcyklen, til en helt anden motorcykel. Men da det ikke var muligt for betjentene at aflæse stelnummeret, blev motorcyklen taget med til nærmere undersøgelse.