Tre mænd dømt for overfald: Brugte loddekolbe og waterboarding

(Foto: Østjyllands Politi)

Tre mænd på 29, 43 og 53 år blev lørdag i Retten i Randers dømt for et groft overfald begået i februar mod en 41-årig mandlig bekendt, som blev slået, sparket, waterboardet og brændt med en loddekolbe.

Dommen lød på to års fængsel til den 29-årige, mens de to andre mænd blev idømt fængsel i et år og ni måneder.

Overfaldet fandt sted en aften, da de tre mænd sammen med en 23-årig kvinde troppede op på den 41-åriges adresse i en landsby nord for Randers. Her slog og sparkede mændene den 41-årige adskillige gange i hovedet og på kroppen. De holdt hans hænder fast bag på ryggen, mens de trak en plasticpose over hovedet på ham, så han ikke kunne få luft, ligesom de flere gange brændte ham på kroppen med en loddekolbe.

Derudover holdt de ham fast og lagde et håndklæde over ansigtet på ham, mens de hældte vand ud over håndklædet. Flere gange under overfaldet mistede den 41-årige bevidstheden.

Behandlet for brandsår og ansigtsskader
Dagen efter dukkede den 41-årige op i Borgerservice i Randers Kommune, hvor han bad om at få fornyet sit NemId. Blandt andet på grund af mandens synlige skader fik medarbejderne mistanke til, at han var blevet tvunget til at møde op, og politiet blev derfor tilkaldt.

Manden blev behandlet for flere brandsår og skader i ansigtet, og de tre mænd og kvinden blev samme dag anholdt og sigtet for overfaldet.

I retten var de tre mænd ud over grov vold og tiltalt for frihedsberøvelse og røveri, da motivet for overfaldet ifølge anklagemyndigheden var, at mændene ville have penge af den 41-årige – og at de i den anledning havde kørt ham til kommunen og tvunget ham til at anmode om et nyt NemID.

Ramt på hukommelsen efter overfald
De tre mænd blev dog frifundet for røveri og frihedsberøvelse, da retten mente, at det kun var bevist, at den 41-årige havde været udsat for vold.

”Den 41-årige har siden overfaldet haft hukommelsesproblemer, og han intet kun huske fra episoden. Politiet har heldigvis lavet et rigtig godt efterforskningsarbejde, som var medvirkende til at få mændene dømt på trods af den 41-åriges sparsomme forklaring i retten, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Det var blandt andet den 41-åriges forklaringer kort efter anmeldelsen, og personundersøgelsen, der viste tydelige skader, som retten lagde vægt på ved dommen.

Den 23-årige kvinde, som var i selskab med mændene, bidrog også til sagen med sin forklaring. Retten vurderede, at hun ikke havde været med til overfaldet, men hun blev idømt fire måneders fængsel for at have været i besiddelse af noget amfetamin, som hun havde til hensigt at sælge sammen med den 29-årige mand.

De tre mænd nægtede sig skyldige og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. Det samme var tilfældet med den 23-årige kvinde.