Var i livsfare: Kvælningsforsøg på transportbetjent i retssal

(Arkivfoto: Local Eyes)

En transportbetjent fra Kriminalforsorgen blev i dag udsat for et meget groft overfald i Retten i Kolding. En indsat forsøgte at kvæle ham. Overfaldet skete i en pause i retsagen, hvor dommerne skal votere.

Der er flere tilhørere i retssagen med relation til den indsatte. Derfor vælger Kriminalforsorgens personale, at det er bedst at føre den indsatte ud af retten og ned i et venterum. Den indsatte nægter dog at følge med og situationen optrappes.

Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Personalet vælger derfor at fjerne ham med magt. I den forbindelse tager den indsatte fat om halsen på transportbetjenten og strammer til. Det lykkedes for betjentens kollegaer, at få overmandet overfaldsmanden, og lagt ham i håndjern.

Den tilskadekomne køres til skadestuen, og det vurderes, at transportbetjenten har været i livsfare under kvælningsforsøget.

Efterfølgende genoptages retssagen. Kriminalforsorgens personale anmoder om, at den indsatte fremstilles i håndjern. Dette imødekommes ikke.

Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen er rystet over overfaldet: “Det var et meget voldsomt overfald på en af vores kollegaer. Jeg håber, at han er OK.”

Formanden finder, det er uacceptabelt, at retten vælger at fortsætte retssagen.

– Den indsatte burde være anholdt og varetægtsfængslet. I stedet vælger dommeren at fortsætte, som om intet at ske. Det er fuldstændigt uacceptabelt. Jeg agter at rejse sagen over for justitsministeren, siger Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen i pressemeddelelsen.

Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen (Pressefoto: Nicolai Perjeci)