42-årig kvinde sigtet for svindel med lønkompensationsmidler

(Modelfoto: Allan Andersen)

NÆSTVED: En kvinde er blevet anholdt og sigtet i ny, grov sag om svindel med lønkompensationsmidler.

Den 42-årig kvinde fremstilles fredag i grundlovsforhør i retten i Næstved. Hun er sigtet for grov, økonomisk kriminalitet ved at have svindlet med Covid-19-hjælpepakker.

Kvinden er direktør for flere, mindre virksomheder, der alle er beliggende i politikredsen. Efter en kort og målrettet efterforskning blev hun anholdt torsdag formiddag og sigtet for svig af særlig grov karakter med offentlige midler. Politiet vurderer, at hun har udnyttet den midlertidige lønkompensationsordning og svindlet for over 500.000 kroner.

– Samfundet ser med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod staten under Covid-19-krisen, siger politiinspektør Kim Kliver og fortsætter: – Politiets intensive efterforskning med anholdelse, ransagninger og fremstilling i retten afspejler også sagens alvor og den prioritering, vi som samfund må have over for denne type kriminalitet. Konkret er den anholdte sigtet for forhold, som under den midlertidige kriselovgivning kan give firedobbelt straf.

Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet bliver afholdt for lukkede døre.

Politiet har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.