47-årig narkobilist standset i Helsinge

(Modelfoto: AK)
HELSINGE: En 47-årig mand kom i kløerne på politiet, efter han rutinemæssigt var blevet stoppet på Nygade i Helsinge.

Det var torsdag eftermiddag kl. 17.45 at den 47-årige mand blev bragt til standsning da han kom kørende ad Nygade.

Her fattede patruljen mistanke til manden, som derfor blev bedt om at deltage i en narkometertest og efter nogle minutters venten slog narkometertesten positivt ud og påviste dermed at den 47-årige mand var påvirket af euforiserende stoffer.

Han blev sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, også kendt som narkobilist, og taget med på hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, der skal fastlægge hans nøjagtige påvirkelsesgrad.

Narkotest kan vise forkert
Politiets våben mod narkobilister er særdeles effektivt, men det kan i visse tilfælde godt påvise feks. kokain eller andre stoffer selvom de aktive – og altså de forbudte – dele af stoffet er ude af blodet.

Narko efterlader en række affaldsstoffer, og det er disse som narkometret også kan slå positivt ud på, selvom affaldsstofferne ikke er ulovlige og alene viser at den testede person har haft indtaget narkotika. Præcist hvor mange sigtede som senere får tiltalefrafald på den baggrund er noget uklart.