55-årig mand dræbt med knivstik: Tre personer varetægtsfængslet i fire uger

(Foto: Allan Andersen)

NIVÅ: En 55-årig mand fik lørdag aften to dødelige knivstik i maven og et 30-årigt familiemedlem blev stukket i ryggen og var i kritisk tilstand efter knivstikkeriet. Den 30-årige mand er søndag meldt udenfor livsfare.

De dræbende knivstik faldt da medlemmer af to familier fløj i totterne på hinanden sent lørdag eftermiddag. Ifølge Nordsjællands Politi begyndte balladen i et køkken og endte herefter ude i en have hvor man bla. sloges med havemøbler.

Slagsmålet kostede den 55-årige mand livet, og sårede en 30-årig mand livstruende. Den 55-årige mand var i live da han blev bragt til behandling på hospitalet, men afgik ved døden kort efter han var ankommet til hospitalet.

Det kom frem under grundlovsforhøret søndag middag hvor tre anholdte mænd – i alderen 19 år, 24 år og 54 år – blev sigtet for manddrab og forsøg på manddrab. De tre anholdte beskrives ikke nærmere udover at de har ‘tætte familierelationer’.

Ved grundlovsforhøret kom det frem at der ifølge politiets anklage mod de anholdte, var tale om et opgør mellem to familier, og at de tre anholdte havde handlet i ‘forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse’

De er således alle anklaget for manddrab og forsøg på manddrab.

Ved dagens grundlovsforhør skulle retten dog alene tage stilling til, om der var begrundet mistanke mod de tre anholdte. Den 19-årige og den 54-årige nægter sig skyldig i anklagerne, mens den 24-årige mand delvist erkendte.

Dørene ved grundlovsforhøret blev dog lukket på baggrund af en begæring fra anklageren, det skyldtes hensyn til politiets efterforskning. Grundlovsforhøret endte med at dommeren besluttede at varetægtsfængsle de tre mænd i fire uger.