Årvågen borger anmeldte spiritusbilist

(Foto: Politirapporten.nu)

TÅRS: En bekymret borger kontaktede Nordjyllands Politi søndag den 25. oktober tidligt om eftermiddagen. Nogle personer havde eftersigende drukket en ramme bajere og var derefter kørt fra stedet i Tårs.

Da anmelder havde oplyst bilens nummerplade til vagtcentralen, viderebragte man informationen til en patrulje i området. Den pågældende patruljevogn rykkede derfor ud efter den formodede spiritusbilist – som de mødte kort efter i østlige retning ad Vrejlevklostervej.

Politiet bragte bilen til standsning og tog kontakt til føreren – en 25-årig mand. Betjentene lagde omgående mærke til, at manden havde røde øjne og lugtede af alkohol. En alkometertest udført på stedet understregede yderligere, at manden tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5 promille.

En 64-årig årig mand var desuden passager i bilen – og ligeledes påvirket af spiritus. Dette vakte ikke nogen umiddelbar politimæssig interesse. Men da manden viste sig at være ejeren af bilen, var der nu tale om lovbrud: han havde nemlig overladt bilen til den 25-årige, som ikke kunne køre bil i forsvarlig tilstand.

Politiet sigtede derfor den 64-årige mand for brud på færdselsloven. Den 25-årige mand blev samtidig sigtet og anholdt for spirituskørsel. Han fik sig derefter en køretur i patruljevognen til sygehuset for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.