Dumt: Tyv skar sig grundigt på glasskår og efterlod spor af blod

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HJØRRING: I nattens ly smadrede en tyv ruden til en sølvgrå personbil, som holdt parkeret på en adresse i det centrale Hjørring mandag aften – politiet blev ledt på sporet af tyvens spor som ikke bestod af brødkrummer men derimod blodpletter.

Tyvens forsøg på at stjæle bilen mislykkedes, tværtimod kom han en del til skade ved tyveriforsøget som først blev opdaget tirsdag eftermiddag af bilejeren som straks kontaktede Nordjyllands Politi.

En beredskabspatrulje ankom derfor til adressen, hvor man undersøgte gerningsstedet og skaderne på bilen. Bagerste rude var slået ind, og der lå glasskår inde i køretøjet. Plastikken under rattet var taget af, og ledninger stak ud. Tydelige tegn på forsøg på tyveri af bilen.

Fulgte blodspor som var det Hans & Grethe
Men betjentene observerede også noget usædvanligt: Blodstænk på førersædet, på førerdøren og uden for køretøjet viste, at indbrudstyven kunne være kommet til skade, da man forsøgte at stjæle køretøjet.

Betjentene lagde derefter mærke til, at der var et spor af bloddråber fra P-pladsen ud til et nærliggende vejkryds. Mængden af blod pegede på, at gerningsmanden havde været kraftigt blødende. Patruljen identificerede i alt 3-4 steder med større pletter af blod, hvor gerningsmanden formodentlig havde stået stille.

Sporet ledte betjentene hen til en restauration i nærheden af gerningsstedet, som tilsyneladende havde overvågning af deres udeservering og nu var håbet at gerningsmanden figurerede på nattens optagelser – betjentenes mistanke gav i den grad pote, da sagen blev undersøgt.

To gerningsmænd optrådte nemlig på optagelserne. Og det næste skridt i efterforskningen af sagen blev tydeligt – for optagelserne viste, at de to mænd havde tilkaldt en ambulance.

Spor ledte til skadestuen
Betjentene kørte derfor til skadestuen, hvor de fik oplyst, at en 23-årig mand med adresse i Hjørring ganske rigtigt var blevet hentet fra adressen uden for restaurationen – med blødende sår på sin hånd.

Politiet kørte derefter til mandens adresse, hvor de traf vedkommende. Manden havde tydelige skader på sin hånd. Derudover observerede betjentene, at manden havde en jakke hængende i sin indgang, som stemte overens med den jakke, den ene af gerningsmændene havde på i overvågningen.

Adspurgt erkendte den 23-årige mand, at han havde begået indbruddet. Senere på dagen traf politiet derudover hans kammerat, en 23-årig mand, som også havde deltaget i indbruddet. Han erkendte ligeledes, at de havde forsøgt at stjæle den sølvgrå bil.

Politiet sigtede og anholdt derfor begge mænd for forsøg på brugstyveri af personbil.