Fire mænd varetægtsfængslet i alvorlig voldssag

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Nordjyllands Politi anholdt onsdag fire mænd, mistænkt for blandt andet at have forøvet grov vold mod to andre mænd. De anholdte blev torsdag kl. 12.00 fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg, hvor politiet krævede dem varetægtsfængslet.

Volden skete d. 21. september 2020 på en adresse i Vodskov, hvor de nu anholdte personer indfandt sig ud på aftenen. De to ofre – begge mænd i 30’erne – blev udsat for grov vold med bl.a. gentagne knytnæveslag i hovedet. Volden forløb over en længere periode på mere end en time.

”Ofre og gerningsmænd har et forudgående kendskab til hinanden, og der er tale om et økonomisk mellemværende, som har udløst volden,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Kenneth Rodam, der tilføjer, at de to ofre har været meget bange for at anmelde den alvorlige vold, hvorfor poltiet først nu er skredet til handling i sagen.

De fire mænd, i alderen 33 til 50 år, blev alle varetægtsfængslet frem til den 20. oktober 2020 mistænkt for at have udsat de to mænd for vold, ulovlig tvang og røveri.

”Vores opgave er nu at efterforske videre i sagen, så hele hændelsesforløbet kan blive belyst og kortlagt,” siger efterforskningslederen, politikommissær Kenneth Rodam, der tilføjer, at politiet på nuværende tidspunkt ingen yderligere kommentarer har til sagen.

Sigtelserne mod alle de anholdte personer er for overtrædelse af straffelovens § 245, 260 og 288, stk. 1, dvs. grov vold, ulovlig tvang og røveri.