To anholdt for drabsforsøg: Kastede håndgranater ind til sovende mand

(Arkivfoto: Allan Andersen)

MULLERUP: To mænd er blevet anholdt som mistænkte i sagen om drabsforsøg på en 46-årig mand fra Mullerup tidligt lørdag morgen. De to anholdte fremstilles i grundlovsforhør, og flere anholdelser kan ikke udelukkes.

Midt- og Vestsjællands Politi har i går torsdag om eftermiddagen foretaget anholdelse af en 38-årig mand fra Jyderup og om aftenen anholdelse af en 37-årig mand fra Jylland. Begge kan efter politiets opfattelse mistænkes for at have en rolle i sagen om drabsforsøg på en 46-årig mand i Mullerup lørdag morgen, hvor to håndgranater blev kastet mod offerets bopæl.

Den intensive efterforskning i sagen førte politiet frem til en persongruppe, hvor brugeren af den efterlyste flugtbil – en sølvgrå Peugeot 406 – var iblandt.

I forbindelse med anholdelsen af den 38-årige i Jyderup foretog politiet en ransagning af hans bopæl og fandt herved flugtbilen gemt i en garage, ligesom politiet ved samme ransagning fandt den 38-årige i besiddelse af to skarpladte skydevåben med tilhørende ammunition.

Begge anholdte er blevet sigtet for drabsforsøg, og den 38-årige er tillige sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse.

– I denne spektakulære sag om drabsforsøg ved brug af håndgranater har politiet nu fået indkredset en persongruppe, som er interessant i denne sammenhæng. Yderligere anholdelser kan forventes ud fra den efterforskning, der allerede er baggrund for mistanken mod de nu allerede anholdte, udtaler vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard som leder af efterforskningen i sagen.

De to sigtede vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor anklagemyndigheden vil begære de to mænd varetægtsfængslet samt retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Tidspunktet for grundlovsforhøret kendes ikke endnu, men vil blive offentliggjort senere