18-årig forsøgt brugt som ”mulddyr”

TILST: Tirsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 18-årig mand, der oplyste, at han dagen forinden var blevet forsøgt brugt som, det politiet betegner som mulddyr.

Den 18-årige mand fortalte, at han mandag ved 15-tiden var på vej frem fra skole, da han på Tilst Skolevej i Tilst blev antastet af to unge mænd, der spurgte, om han ville hæve nogle penge for dem, hvilket han sagde nej til.

Den 18-årige følte sig dog truet af de to mænd og sagde derfor alligevel ja til at hjælpe, og han gik med den ene af mændene hen til hæveautomaten ved Djurslands Bank. Manden overførte 9000 kroner til den 18-årige, der herefter forsøgte at hæve pengene, hvilket dog ikke lykkedes for ham. Han sendte derfor pengene retur til manden via MobilePay.

Den 18-årige endte med ikke at blive brugt som muldyr i denne sag, men fremgangsmåden er kendt af politiet.

Et mulddyr er en person, der stiller sin konto til rådighed for kriminelle, ved at de kriminelle sætter penge ind på muldyrets konto og beder vedkommende om enten at hæve pengene i kontanter eller overføre til en ny konto, købe en vare eller et gavekort. Men man risikerer at gøre sig skyldig i hvidvask, og det kan ende i bøder eller betinget fængsel og en plet på straffeattesten.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk, hvis nogen vil have adgang til ens konto eller beder en om hjælp til at hæve penge.