Indbrudstyv anholdt: Tyvekosterne stod frit fremme i hans lejlighed

AALBORG: En indbrudstyv slog ruden ind med en sten ved indbrud i en restauration i Aalborg, natten til tirsdag den 10. november. Alt i alt stak tyven af med 20 vinflasker – men det blev en kortsigtet gevinst.

Desværre for indbrudstyven så kunne ejerne se, at et nøglekort havde været i brug for at få adgang til bygningens butikslokale i forbindelse med indbruddet. Samme kort var ligeledes taget i brug to dage tidligere, hvor der også havde været indbrud i butikken. Dét forklarede anmelder til Nordjyllands Politi, hvorefter en patrulje kørte hjem til nøglekortets ejer for at undersøge sagen nærmere tirsdag formiddag.

Da politiet ankom, viste anmelder, hvor de havde fundet knuste vinflasker, som tilsyneladende var identiske med de stjålne flakser i indbruddene. Flaskerne havde de fundet i nærheden af det lejlighedskompleks, hvor nøglekortets ejer boede. Det så ud til, at sagen hurtigt ville blive opklaret.

På vej til adressen traf politiet endvidere en mand, som anmelder troede var nøglekortets ejer. Det viste sig dog at være en anden person – en 24-årig mand, som boede i lejligheden ved siden af. Vedkommende var tydeligt beruset og havde rifter og sår på begge håndled, hænder og arme. Men da der ingen politimæssig interesse var, fortsatte politiet til adressen, hvor de fik kontakt til nøglekortets ejer.

Ejeren forklarede kort, at han ikke kendte til noget indbrud, men at han havde en idé om, hvem der kunne have gjort det. Ejeren foreviste frivilligt sin lejlighed, hvor politiet umiddelbart ikke fandt tegn på, at de stjålne vinflasker var eller havde været på stedet.

Nøglekortets ejer forklarede, at hans nabo måske var involveret i indbruddet. Han havde nemlig stjålet fra ham tidligere, og på det seneste havde han ikke kunne finde den ene af hans to nøglebrikker til butikken. Og da politiet netop havde observeret, at naboen havde skræmmer, der kunne stamme fra glasskår fundet på gerningsstedet, gav forklaringen mening. De knuste vinflasker, som tilhørte forurettede, kunne ligeledes være blevet smidt ud af naboen.

Politiet forsøgte derfor at tage kontakt til naboen. I første omgang var der dog ingen hjemme – men senere på dagen lykkedes det at træffe manden, da politiet bankede på igen. Naboen fortalte, at han ikke kendte noget til indbruddet, og forklarede, at rifterne på hans arme skyldtes, at han havde skåret sig på noget glas.

Det lød selvfølgelig plausibelt – men da betjentene trådte indenfor i lejligheden, kunne de se både tomme og fyldte vinflasker på gulvet og bordene. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at de var identiske med de stjålne vinflasker.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 24-årige nabo til nøglekortets ejer for indbruddet i butikken tirsdag den 10. november.