To år og tre måneders fængsel for organiseret smugling af narkotika til Sverige

En 34-årig kvinde har erkendt sin rolle i et netværk af personer, der har stået bag organiseret smugling af skunk fra Danmark til Sverige siden 2018.

Københavns Byret idømte fredag kvinden to år og tre måneders fængsel for at have modtaget og ompakket mindst 96 kilo skunk. Hun har erkendt de forhold, hun var tiltalt for.

Sagen er efterforsket af Grænsecenter Øresund (GCØ) under Københavns Politi i samarbejde med politiet i Sverige.

GCØ anholdt den 28. september 17 personer i en koordineret aktion, som involverede flere danske og svenske politikredse. Ni af de anholdte blev varetægtsfængslet i sagen og er fortsat fængslede.

»Jeg kan med stor tilfredshed konstatere, at det med GCØ’s grundige efterforskningsarbejde er lykkedes at optrevle et helt netværk af narkotikasmuglere. Første person er nu dømt, og efterforskningen af den øvrige del af sagen fortsætter,« siger Danni Richter, senioranklager ved Københavns Politi.

Under den koordinerede aktion blev der foretaget ransagninger på 26 adresser i flere politikredse i Jylland, på Fyn, på Sjælland og i Sverige.

Ved ransagningerne blev der blandt andet fundet skunkplanter svarende til cirka 100 kilo hash, cirka syv kilo skunk, knap to kilo hash, cirka 450 joints samt udstyr til dyrkning af skunk. Derudover blev der beslaglagt en pistol og blandet valuta svarende til cirka 550.000 kroner.

»Det er politiets vurdering, at personerne har haft forskellige roller i netværket. Straffen i dag afspejler, at selv om man alene har opbevaret og pakket skunken, så andre kunne smugle den til Sverige, så spiller man en væsentlig rolle i det kriminelle netværk,« siger Danni Richter.

Den 34-årige kvinde blev varetægtsfængslet efter dommen, som hun valgte ikke at anke.

Grænsecenter Øresund (GCØ) er etableret som et samarbejde mellem dansk og svensk politi og har til formål at efterforske grænseoverskridende kriminalitet i Øresundsregionen. I samarbejdet er der særligt fokus på sager om sprængstoffer, våben, narkotika, omrejsende kriminelle og hvidvaskede penge, der krydser grænsen mellem Danmark og Sverige.