Udenlandske tyveknægte anholdt for indbrud i varebiler

(Foto: Allan Andersen)

UKA Øst foretog i et samarbejde med Fyns Politi og UKA Vest, natten til fredag d. 13. november 2020, anholdelse af fire udenlandske statsborger, der forsøgte at køre fra Danmark til Tyskland i en bil fuld af tyvekoster.

Tyvekosterne havde de kort forinden stjålet fra varebiler i Odense-området. Anholdelserne skete på baggrund af en efterforskning mod gruppen af gerningsmænd, der var mistænkt for omfattende tyveri af værktøj fra varebiler flere steder i Danmark.

– Vi så over en periode, at der blev begået flere tyverier fra varebiler, hvor der ofte blev stjålet håndværktøj. Ikke kun i vores egen kreds, men i flere politikredse, og det var vores opfattelse, at der i nogle tilfælde var tale om omrejsende kriminelle grupper. Disse arbejder typisk organiseret og fragter hurtigt tyvekosterne ud af landet. Oftest stjæles der for ret store beløb, og der er ingen tvivl om, at det for håndværkere og andre forurettede på alle måder er til stor gene. Derfor er vi også glade for anholdelserne, siger Vicepolitiinspektør fra Udlændingekontrolafdelingen, Anton Havegård.

Udlændingekontrolafdeling Øst (UKA Øst) er en specialenhed i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, bestående af operative politifolk, efterforskere og analytikere. UKA Øst er placeret i Rødbyhavn. UKA Øst bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis narkosmugling og omrejsende kriminelle grupper – og arbejder i den forbindelse tæt sammen med blandt andet Told og tysk politi. UKA Øst har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland ved Rødbyhavn og Gedser.