17-årig biltyv bidt af politihund: Stak af fra politiet og påkørte bomme i stjålen varebil

(Arkivfoto: Allan Andersen)

VIBY: Sent mandag aften kl. 23.35 fik en patrulje øje på en varevogn på Sønderhøj i Viby, som var meldt stjålet fra en boligforening i området og patruljen satte efter varebilen for at standse den.

Patruljen tændte for udrykningen, og omgående forsøgte føreren af varebilen at stikke af hvilket gjorde at patruljen eftersatte varebilen, der kørte ad Chr. Xs vej, over for rødt lys flere gange indtil den endte på Bushøjvej, hvor den kørte op på en cykelsti og ind i to bomme, da vejen ender blindt.

Det fik varebilen til at blive skubbet ind i en stor sten, så den ikke kunne køre videre.

Føreren, som var en 17-årig dreng, sprang herefter ud af varebilen og forsøgte at løbe fra stedet. Betjentene råbte flere gang til ham, at han skulle standse, men den 17-årige fortsatte og blev i stedet bragt til standsning af en politihund.

Den 17-årige blev anholdt og sigtet for indbrud i kontor, brugstyveri af varebilen, kørsel uden førerret, for at køre over for rødt og for besiddelse af en mindre mængde narko. I bilen sad desuden en 19-årig mand, som ligeledes blev anholdt og sigtet for indbrud i kontor og for brugstyveri af varebilen.