Bilsynsmand svindlede med registreringsafgifter, klonede biler og fuskede papirer for 2,5 mio. kr.

(Foto: Rigspolitiet)

En bilsynsmand på 45 år blev onsdag ved Retten i Næstved af en enig domsandsret idømt fængsel i 2 år for omfattende afgiftssvindel og dokumentfalsk vedrørende kostbare biler og motorcykler begået i 2015-2017.

Bilsynsmanden blev endvidere dømt for kloning af en Porsche, der havde fået en anden Porsches stelnummer indgraveret. Porschen havde han købt, selv om han burde vide, at den var stjålet. Så han blev også dømt for hæleri. Porschen var stjålet i Sverige 2015.

Sagen startede, da et forsikringsselskab i 2017 anmeldte en mistanke mod synsmanden for at klone dyre biler. Ved en ransagning i december 2018 fandt politiet kontanter og den klonede Porsche samt en del gamle registreringsattester, der viste sig at have været forfalskede og anvendt til indregistrering af køretøjer, hvis afgifter ikke var betalt. Samlet blev 18 biler og motorcykler indregistreret med forfalskede attester fra gamle afmeldte biler og synsmanden snød dermed efter SKAT’s beregning for i alt ca. 2.5 mio. kr. i registreringsafgifter.

Udover fængselsstraffen skal den dømte betale en tillægsbøde på 1.25 mio. kr., og erstatning til Skat på 2½ mio. kr. Bilsynsmanden fik også konfiskeret udbytte for 275.000 kr., og skal betale erstatning til SKAT med 2.5 mio. kr. Endelig blev han frakendt retten til at være bilsynsmand i 5 år.

En anden bilsynsmand på 40 år, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet.