Mand mistænkt for hvidvaskning og omfattende bedragerier for flere millioner

(Modelfoto: Allan Andersen)

RINGSTED: En 21-årig mand fra Ringsted fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkt for hvidvaskning af store pengebeløb samt omfattende bedragerier over for flere banker og adskillige butikker til et samlet beløb op imod fem millioner kroner.

En 21-årig mand fra Ringsted bliver torsdag kl. 11.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for hvidvaskning af store pengebeløb samt omfattende bedrageriforhold til et samlet beløb op imod fem millioner kroner inden for de seneste par måneder.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog anmeldelsen om den 21-åriges aktiviteter i slutningen af november 2020, hvorefter politiet straks indledte en efterforskning på grund af sagens grovhed og omfang.

Mistanken mod den 21-årige for hvidvaskning skyldes mistænkelige banktransaktioner, hvor større pengebeløb er modtaget og videresendt til bankkonti, som den 21-årige ikke har rådighed over.

Den foreløbige efterforskning har vist, at op imod 20 pengeinstitutter har registreret den 21-årige som en privat kunde, der efterfølgende har fået udstedt forskellige betalingskort. Endvidere har nogle af bankerne på falsk grundlag udbetalt lån på den 21-åriges anmodning, så disse banker formentlig har lidt et økonomisk tab.

De betalingskort, som den 21-årige fik udstedt som kunde i bankerne, er han mistænkt for at have brugt ved ca. 250 transaktioner til diverse varekøb både via internettet og i fysiske butikker. Hertil kommer yderligere adskillige forsøg på misbrug af betalingskortene, men hvor misbruget blev opdaget inden levering af den bestilte vare.

– Mistanken om både hvidvaskning og så omfattende bedragerier, som vi ser i denne sag, ser vi med meget stor alvor på. Derfor har vi straks efter anmeldelsen indledt en efterforskning for at få underbygget mistankegrundlaget, så vi kunne skride til anholdelse af den mistænkte og dermed få stoppet hans aktiviteter, udtaler politikommissær Martin Eise Eriksen som leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Anklagemyndigheden vil i grundlovsforhøret begære den 21-årige varetægtsfængslet samt anmode om, at retsmødet bliver afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.