Mange færdselskontroller gav pote i Odsherred i 2020

ODSHERRED: Borgerne i Odsherred har flittigt bestilt en betjent til kommunen i løbet af 2020. De første ti måneder af året har hastighedskontrollen været forbi kommunen 93 gange for at måle, om bilisternes højre fod har været for tung på speederen.

Midt- og Vestsjællands Politi har leveret ”bestil en betjent” 93 gange til Odsherred kommune, viser en opgørelse fra januar til og med oktober 2020. Til sammenligning blev der i 2019 leveret 85 hastighedskontroller i samme periode.

Og stigningen er ifølge politikommissær Karin Storm en positiv tendens:

”Borgerne er heldigvis blevet opmærksomme på, at vi meget gerne hører fra dem, hvis de oplever hastighedsproblemer på vejene i lokalområdet. I år har vi leveret flere hastighedskontroller end sidste år, og vi kommer gerne endnu flere gange og følger op på trygheden på vejene,” siger Karin Storm, som til dagligt er leder af forebyggelsessektor vest, der dækker Odsherred, Kalundborg og Holbæk kommuner.

De mange hastighedskontroller er foretaget i 10 postnumre i Odsherred kommune, og flest er foretaget i Nykøbing Sjælland.

Færdselskontrol skal give tryghed
Ifølge opgørelsen fra politiet har flere tilfælde af hastighedskontrollerne ikke givet papirarbejde i form af bøder, men det hilser politikommissær Karin Storm også velkommen:

”Uanset om det udløser bøder eller ej, så undersøger vi gerne de forhold, der gør borgerne utrygge i trafikken. I alle tilfælde giver vi en tilbagemelding på vores kontrol, så borgeren orienteres om vores tilstedeværelse og vores oplevelse af færdselskulturen på stedet. Vi håber, at vi med bestil en betjent kan forebygge både udfordringer med hastighed samt at kunne skabe mere tryghed for borgerne i deres lokalområde,” siger forebyggelseslederen.

Midt- og Vestsjællands Politi har desuden i årets første ti måneder gennemført yderligere 33 målrettede færdselskontroller i Odsherred, hvor færdselsafdelingen har besøgt kommunens byer for at se nærmere på overtrædelser af færdselsloven. De 33 kontroller førte til i alt 218 sigtelser.

Det fortæller politikommissær Steen Bischof, der er leder af afdelingen for operativ færdsel i Midt- og Vestsjællands Politi.

”I løbet af 2020 har vores færdselsbetjente indtil videre brugt mange timer på vejene i Odsherred. Vi har løbende fået gode tilbagemeldinger fra borgerne, der er glade for vores tilstedeværelse, selvom nogle af dem selvfølgelig er trætte af at køre videre med en bøde på lommen,” siger Steen Bischof.

Politiet har dermed i alt haft en målrettet færdselskontrol eller hastighedskontrol mellem to og tre gange ugentligt i Odsherred Kommune i de første 44 uger af 2020. Hertil kommer den kontrol, som de øvrige patruljer udfører, når politiopgaver løses i kommunen.

FAKTA
De 93 ”bestil en betjent” fordeler sig over følgende postnumre:

4500 Nykøbing Sjælland:
26 ”bestil en betjent”. Heraf var 5 af kontrollerne uden bøder. 
Eksempel på kontrol:
Hastighedskontrol på Rørvigvej i nordlig retning om formiddagen den 24. juli. I alt passerede 1298 køretøjer på halvanden time, og 25 kørte over den tilladte hastighed på 50 km/t. Højeste måling var på 71 km/t. 

4534 Hørve:
7 ”bestil en betjent”. Alle syv kontroller udløste bøder.
Eksempel på kontrol:
Hastighedskontrol på Kalundborgvej i sydvestlig retning om formiddagen den 18. august. I alt passerede 734 køretøjer på tre timer, og fire kørte over den tilladte hastighed på 80 km/t. Højeste måling var på 102 km/t. 

4540 Fårevejle:
6 ”bestil en betjent”. Heraf var en enkelt af kontrollerne uden bøder. 
Eksempel på kontrol: 
Hastighedskontrol på Høvevej i nordøstlig retning om eftermiddagen/aftenen den 28. oktober. I alt passerede 460 køretøjer på tre timer, og 14 kørte over den tilladte hastighed på 50 km/t. Højeste måling var 73 km/t. 

4550 Asnæs:
11 ”bestil en betjent”. Heraf var 5 af kontrollerne uden bøder.
Eksempel på kontrol: 
Hastighedskontrol på Asnæs Lyngvej i sydvestlig retning om formiddagen den 17. august. I alt passerede 246 køretøjer på halvanden time, og fire kørte over den tilladte hastighed på 50 km/t. Højeste måling var 60 km/t.

4560 Vig:
10 ”bestil en betjent”. Heraf var 4 af kontrollerne uden bøder.
Eksempel på kontrol:
Hastighedskontrol på Lyngvej nordlig retning om morgenen den 2. juli. I alt passerede 332 køretøjer på 2,5 time, og 16 kørte over den tilladte hastighed på 50 km/t. Højeste måling var på 112 km/t, som gav en ubetinget frakendelse af førerretten i 6 måneder.

4571 Grevinge:
8 ”bestil en betjent”. Heraf var 4 uden bøder.
Eksempel på kontrol: 
Hastighedskontrol på Gislingevej ved Gennemløbet i sydlig retning om eftermiddagen den 23. juli. I alt passerede 327 køretøjer på 2,5 time, og tre kørte over den tilladte hastighed på 80 km/t. Højeste måling var på 97 km/t. 

4572 Nørre Asmindrup:
5 ”bestil en betjent”. Heraf var en enkelt uden bøder. 
Eksempel på kontrol:
Hastighedskontrol på Gl. Nykøbingvej i nordlig retning om formiddagen den 9. oktober. I alt passerede 189 køretøjer på tre timer, og 4 kørte hurtigere end den tilladte hastighed på 50 km/t. Højeste måling var på 65 km/t.

4573 Højby:
10 ”bestil en betjent”. Heraf var en enkelt uden bøder. 
Eksempel på kontrol: 
Hastighedskontrol på Stårupvej i vestlig retning om morgenen den 9. oktober. I alt passerede 253 køretøjer på 2, 5 time, og 15 kørte hurtigere end den tilladte hastighed på 50 km/t. Højeste måling var på 70 km/t.

4581 Rørvig:
8 ”bestil en betjent”. Alle kontroller gav bøder.
Eksempel på kontrol: 
Hastighedskontrol på Møllebakken i østlig retning om morgenen den 24. juli. I alt passerede 431 køretøjer på to timer, og 25 kørte hurtigere end den tilladte hastighed på 50 km/t. Højeste måling var på 80 km/t.

4583 Sjællands Odde:
2 ”bestil en betjent”. Alle kontroller gav bøder.

Eksempel på kontrol: 
Hastighedskontrol på Oddenvej i vestlig retning om eftermiddagen den 3. august. I alt passerede 1.063 køretøjer på tre timer, og 30 kørte over den tilladte hastighed på 60 km/t. Højeste måling var på 88 km/t.