Narkobilist havde økse, knive, skarpladt pistol og narko i bilen

(Foto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Natten til fredag, kl.02.45, bemærkede en patrulje en personbil forsynet med faste prøveskilte køre ad Ro’s Have. Tidspunktet taget i betragtning ønskede patruljen at foretage en kontrol af fører og køretøj samt formålet med kørslen med faste prøveskilte midt om natten.

Bilen blev ført af en 45-årig mand fra Roskilde, som var ædru ifølge en alkometertest, men alligevel fremstod påvirket af et eller andet. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af flere medikamenter i form af kokain, amfetamin, methamfetamin og cannabis.

Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i bilen.

Ved visitation af den anholdte fandt politiet ham i besiddelse af ca. 10 gram kokain, ca. syv gram amfetamin og et femcifret kontantbeløb. Da politiet inde i bilen kunne se skæftet af noget, der mindede om en økse, foretog politiet en ransagning af køretøjet. Herved fandt politiet både en økse, en låsbar foldekniv, en dolk, ammunition, en hardballpistol og sluttelig en ægte, funktionsdygtig pistol med magasin.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøringen i anledning af sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven, kniv- og våbenloven samt straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder forblev den 45-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør kl. 13.00 i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Resultatet af grundlovsforhøret er endnu ikke kendt, men yderst tvivlsomt at den 45-årige mand skulle være på fri fod.