21-årig mand varetægtsfængslet for drab: Dræbte uskyldig mand med skud i Vollsmose

(Foto: Local Eyes)

VOLLSMOSE: En 21-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for den 24. juni 2020 at have skudt og dræbt en 31-årig mand ud for Egeparken i Vollsmose.

Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning af sagen. Forinden dørene blev lukkede fik den anholdte 21-årige mand oplyst, hvad han er sigtet for.

Den 21-årige mand, der blev anholdt tirsdag den 12. januar 2021 kl. 10.25, er sigtet for følgende overtrædelser:

Straffelovens § 237, jf. til dels § 21, manddrab og forsøg herpå, ved den 24. juni 2020 ca. kl. 23.50 i Egeparken ud for nr. 150 i Odense, i forening med flere medgerningsmænd, med en pistol at have affyret minimum fire skud for at ramme og dræbe to endnu ikke identificerede personer, der var på vej væk fra stedet på en motorcykel, hvilket forehavende mislykkes, da de to personer på motorcyklen ikke blev ramt af skuddene, i hvilken forbindelse et af skuddene ramte Abdinur Mohamed Ismail, der befandt sig i eller umiddelbart ved sin bil på parkeringspladsen ud for Egeparken nr. 152, og som på grund af skuddet efterfølgende afgik ved døden.

Straffelovens § 192 a, stk. 1, nr. 1, ved i forbindelse med det i forhold 1 beskrevne, under særligt skærpende omstændigheder, at have været i besiddelse af og anvendt en pistol.

Straffelovens § 191, stk. 2, jf. stk. 1, 1. pkt., ved den 24. juli 2020 i forening med flere personer at have deltaget i planlægningen af modtagelsen af 350 gram kokain, idet sigtede om eftermiddagen og aftenen deltog i indsamlingen af 114.000 kr., hvorefter tre personer kørte fra Odense til Aarhus, hvor de mod betaling af de 114.000 kr. modtog 350 gram kokain med henblik på videresalg til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag, og som samme aften blev fragtet fra Aarhus til Odense af en kurer. 

”Anklagemyndigheden ønskede at få dørlukning, fordi der stadig er gerningsmænd med tilknytning til drabet, som er ikke er anholdt til sagen. Nu har vi fået varetægtsfængslet den mand, vi mener begik selve drabet. Dermed har politiet ro til at fortsætte efterforskningen, så kan få vendt hver eneste lille sten og dermed forhåbentlig få anholdt de øvrige gerningsmænd”, siger senioranklager Brian Dybdahl.

Den 17. september 2020 frigav politiet video og billeder af den formodede gerningsmand samt en beskrivelse af flugtruten efter skudepisoden. Af materialet fremgik det, at der var flere personer involveret i skudepisoden, der førte til drabet på den 31-årige mand.
Kort efter offentliggørelsen, den 25. september 2020, kunne politiet anholde en 25-årig mand og sigte ham for medvirken til drabet. Denne mand sidder fortsat varetægtsfængslet

Fyns Politi er overbevist om, at der stadig er borgere, som ligger inde med relevante informationer om drabssagen. Derfor er politiet fortsat interesseret i at modtage henvendelser om sagen – det gælder også, hvis nogen har billeder eller video, der kan hjælpe politiet med at fastlægge alle detaljer før, under og efter drabet.

Ring på telefon 114, kontakt Vollsmose Nærpoliti eller send et tip på politi.dk (skriv tip i søgefeltet), hvis du ved noget.