Betjent beholdt bilnøglen: Så gik 39-årig kvinde amok

(Foto: Allan Andersen)

TUSE: Natten til torsdag kl. 03.36 standsede politiet en bil rutinemæssigt ved en tankstation på Kalundborgvej i Tuse – det endte med en sag om vold mod tjenestemand i funktion.

Bilen blev ført af en 30-årig mand uden fast bopæl i Odsherred kommune. Manden var frakendt førerretten, så han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens ejer, en 39-årig kvinde fra Nørre Asmindrup, sad som passager i bilen, men var påvirket af spiritus, så hverken hun, eller to øvrige passagerer kunne lovligt føre bilen.

Patruljen besluttede derfor at bruge reglen om nødret og inddrage bilnøglen, for at forhindre at nogen blev fristet til at køre bilen hjem midt om natten. Denne beslutning var bilejeren ikke tilfreds med, og hun nægtede at udlevere bilnøglen.

Efter flere mundtlige henstillinger om at udlevere bilnøglen ville en kvindelige betjent tage nøglen fra den 39-årige, men hun satte sig til modværge. Den kvindelige betjent blev herunder ramt af slag i ansigtet af den 39-årige, som var ophidset og udadreagerende.

Betjentene anholdt herefter den 39-årige kvinde med den fornødne magt, og hun blev sigtet for vold mod tjenestemand. Hun blev taget med til politistationen til afhøring og afrusning i detentionen. Betjenten kom ikke til skade ved episoden.

Den 39-årig blev løsladt torsdag formiddag efter endt afhøring og sagsbehandling, men er fortsat sigtet i sagen. De sigtede vil senere høre mere fra politiet i deres sager.