Haps: “Tredje gang så tager vi h”……bilen

(Foto: Allan Andersen)

KALUNDBORG: En bilist uden kørekort har det svært med at lade bilen stå, faktisk har han kørt uden kørekort så mange gang at politiet tirsdag eftermiddag beslaglagde hans bil – mens han selv ikke ser det store problem i at køre uden kørekort så hidsede han sig op over politiets beslaglæggelse af han bil.

Tirsdag eftermiddag kl. 15.52 standsede politiet en 56-årig mand fra Slagelse, som kørte på Omfartsvejen i Gørlev, og der var bingo.

Den 56-årige havde ikke gyldig førerret, idet han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en tidligere sag om spirituskørsel – det betyder ganske enkelt at manden blot skulle et smut på køreskolen for at få sit kørekort igen, men det havde han så åbenbart ikke magtet.

Det ville dog have været en rigtig god idé for den 56-årige mand lige at have ofret lidt håndører på et lovformligt kørekort, for denne gang var det 3. gang den 56-årige blev standset uden førerret inden for 3 år – og så klapper fælden med en meget dyr bøde – og beslaglæggelse af bilen på stedet med henblik på konfiskation.

Den 56-årige – som kunne have fået et nyt kørekort mange gange for de bøder som han nu betaler for kørsel uden kørekort – protesterede over beslaglæggelsen, som nu bliver forelagt retten, der skal tage stilling til, om indgrebet var i orden, sagen vil blive afgjort ved et retsmøde, hvor der vil blive taget stilling til, om bilen kan konfiskeres og hvor den 56-årige kan få lov til at argumentere for hvorfor han skal have sin bil igen – trods manglende kørekort.