Mand uden kørekort blæste på skiltning

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Tirsdag aften kl. 22.30 bemærkede en politipatrulje en bilist, som kørte ad Sankt Clara Vej og svingede til venstre ad Strandengen. På Strandengen er skiltet med indkørsel forbudt – kun beboere er undtaget, så patruljen standsede bilen, for at undersøge, hvilket ærinde personerne havde på stedet.

Da bilen standsede, bemærkede betjentene, at føreren flyttede sig om til bagsædet ved at presse sig mellem forsæderne, så han nu sad på skødet af to bagsædepassagerer – et oldgammelt trick når der er ugler i mosen.

Patruljen tog kontakt til personerne i bilen, og genkendte føreren, en 26-årig mand fra Roskilde, som betjentene før havde set i gadebilledet.

Han nægtede som forventet at det var ham, som havde ført bilen. Det viste sig, at han ikke havde generhvervet sin førerret i forbindelse med en tidligere sag om hasarderet kørsel, der førte til et færdselsuheld. Manden havde derfor intet gyldigt kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret.

Ingen af de fire personer i bilen boede på Strandengen, så føreren blev også sigtet for at køre ind, hvor der var indkørsel forbudt for uvedkommende. På passagersædet foran sad bilen ejer, som blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person uden kørekort.

De sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.