Risikerer fængsel: Tre tiltalt for at afvikle gaderæs

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HVIDOVRE: Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod tre mænd for at være med til at afvikle ulovlige gaderæs på offentlig vej. Tiltalen er rejst ved Retten i Glostrup, og anklagemyndigheden lægger op til frihedsstraffe.

Det er anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, som nu har tiltalt tre mænd på 22, 24 og 27 år for medvirken til ulovlige gaderæs.

Straffesagerne mod de tre udspringer af ulovlige gaderæs sent om aftenen på Stamholmen i Hvidovre den 4. september 2020, hvor biler og motorcykler parvis kørte om kap med høje hastigheder med tilskuere i nærheden.

På stedet var en bane opmålt og afmærket med ‘start’- og ‘mål’-linjer, og mens ‘spottere’ i området holdt udkig efter politiet, linede andre biler og motorcykler op to og to, hvorefter en såkaldt ‘starter’ kaldte dem frem til startlinjen og gav tegn til start. Derefter kørte køretøjerne om kap.

Den tilladte hastighed på Stamholmen er 60 km/t, men ifølge anklageskriftet blev der kørt med hastigheder omkring 140 km/t.

Ved ræset pågreb færdselsbetjente en 22-årig mand, som blev sigtet for at være ’starter.’ To andre mænd på 24 og 27 år blev sigtet for at være ’politispottere’.

Betjentene var en del af en færdselspolitiaktion rettet mod arrangører af ulovlige gaderæs.

Første sag ved domstolen
Anklagemyndigheden kategoriserer ræsene den pågældende aften som særlige hensynsløse kørsler, der fremkaldte nærliggende fare for andre, og ifølge retspraksis kan førere af biler i den type gaderæs idømmes fængselsstraffe.

Derfor ligger anklagemyndigheden op til en tilsvarende straf til dem, der aktivt medvirker til at ræsene afvikles. Det er angiveligt første gang, en domstol skal afgøre en tiltale mod dem, som medvirker til at arrangere disse ulovlige gaderæs.

Retssagen finder sted i februar, og anklagemyndigheden kommenterer ikke sagen, så længe den verserer hos domstolen.