Sigtet for manglende kørekort: Så gik bilist og passagerer amok

(Foto: Allan Andersen)

AARHUS: De fleste som har gennemført en uddannelse på en køreskole ved at man skal medbringe sit kørekort. En 20-årig mand havde dog glemt sit og blev pige-fornærmet da en patrulje ville give ham en bøde – så stak det helt af.

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede mandag kl. 21.10 en bil på Park Allé i Aarhus C. Den 20-årige fører af bilen havde ikke sit kørekort med, og derfor meddelte betjentene, at han blev sigtet og kunne se frem til en bøde.

Den melding skabte særdeles dårlig stemning hos både den 20-årige fører og de tre venner, han havde med i bilen.

De blev aggressive og råbte gentagne skældsord efter betjentene, der tilkaldte forstærkning. Det endte med, at alle fire mænd, der er i alderen 18-32 år, blev anholdt og sigtet for at fornærme politiet.

Den 20-årige fører blev desuden sigtet for at modsætte sig anholdelsen, da han holdt hårdt fast i rattet, og nægtede at forlade bilen. Det lykkedes dog til sidst betjentene at få lagt ham og de tre venner i håndjern.

Udover en bøde for fornærmelig tiltale af politiet, så fik den 20-årige mand fortsat sin bøde for det manglende kørekort.