Spiritusbilist slingrede afsted lige foran patruljevogn

(Foto: Politirapporten.nu)

STRANDBY: To betjente fra Nordjyllands Politi patruljerede ad en vej i Strandby torsdag eftermiddag, og lagde her mærke til en bilist, som gjorde dem noget bekymrede. Bilisten slingrede nemlig en del til fare for øvrige trafikanter, hvorfor politiet standsede vedkommende til kontrol.

Bilisten, en 28-årig mand, steg ud af køretøjet med en flaske vodka ved hånden – hvilket omgående vakte mistanke til spirituskørsel. Og ganske rigtigt: en alkometertest viste, at bilistens promille var klart over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilist for spirituskørsel, hjalp ham ind på bagsædet af patruljevognen og kørte ham til stationen for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

Sådan kan du være med til at forhindre spirituskørsel
Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.