Stedfar dømt for grov mishandling af baby: Googlede ‘slå baby hårdt’

(Modelfoto)

RANDERS: Den 42-årige Jim Pagh er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

Desuden blev drengens 42-årige mor idømt 60 dages fængsel for medvirken til vold ved ikke at have reageret, selvom hun i et vist omfang måtte have vidst, at hendes søn blev udsat for vold.

Drengen var 11 måneder gammel, da han i september 2019 blev kørt til undersøgelse på skadestuen, fordi pædagogerne i hans vuggestue i Randers af flere omgange havde opdaget blå mærker forskellige steder på hans krop. Desuden virkede drengen slap og fraværende, og da moren havde usammenhængende forklaringer på mærkerne, slog pædagogerne alarm.

Lægerne konstaterede ved adskillige undersøgelser, at drengen ud over de blå mærker, havde fået et brud på lårbenet, skinnebenet, bækkenet og flere ribben. Desuden havde han kraniebrud og blødninger i hjernen.

Stedfar søgte på ‘babyvold’
Da lægernes vurdering var, at drengen havde været udsat for vold, blev både mor og drengens stedfar, Jim Pagh, anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. På Jim Pagh’s telefon fandt efterforskerne flere søgninger, der bestyrkede mistanken om vold.

Blandt andet havde han googlet ”ømmeste punkt på en baby”, ”slå en baby hårdt” og ”slå barn konsekvenser”.

”Det er særdeles grove forhold, som drengens stedfar bliver dømt for. Det er naturligvis fuldstændig forrykt at udsætte en værgeløs baby for så alvorlig vold. Jeg er tilfreds med, at moren også bliver stillet til ansvar, selvom hun ifølge dommen ikke har haft en aktiv rolle i udøvelsen af volden. Det står klart, at hun burde have reageret og stoppet volden mod sin søn”, siger specialanklager Jesper Rubow.

Ud over mishandlingen blev den 42-årige Jim Pagh også dømt for besiddelse af amfetamin og et tyveriforhold – han nægtede sig skyldig i mishandlingen, men modtog dommen hvor han bla. skal betale 3000 kroner i erstatning til den lille dreng.

Den 42-årige kvinde nægtede og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.