Syd- og Sønderjyllands Politi jagter fortsat ulovligt fyrværkeri

(Foto: Allan Andersen)

Indsatsen har blandt andet fundet sted i Aabenraa. Nytårsaften var politiet meget synligt til stede i byen, hvilket lagde en dæmper på eventuelle urolige elementer. Og indsatsen mod ulovligt fyrværkeri fortsætter i den kommende tid.

Syd- og Sønderjyllands Politi har de seneste to måneder haft fokus på ulovligt fyrværkeri, hvilket har ført til beslaglæggelse af over 15.800 kanonslag og over 60 sigtelser på området.

Indsatsen har fundet sted i Aabenraa, men også andre steder i politikredsen, hvor politiet har været synligt til stede for at skabe tryghed, har rejst sigtelser og efterforsket hændelser.

Politiet har også haft omfattende tryghedsskabende patruljering i blandt andet Aabenraa nytårsaften og kan konstatere, at der udelukkende har været enkelte sager om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, lov om euforiserende stoffer samt overtrædelse af færdselsloven i byen.

– Der har naturligvis været glade borgere i nattelivet og affyring af nytårsfyrværkeri. Men alt i alt har det været en roligere nytårsaften i forhold til tidligere år i Aabenraa. Og vi er ikke i tvivl om, at vores meget synlige tilstedeværelse i byen har lagt en dæmper på eventuelle urolige elementer, understreger politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han fremhæver, at den aktuelle indsats mod ulovligt fyrværkeri og politiets tryghedsskabende indsats fortsætter i den kommende tid.