19-årig mand anholdt for at forsøge at sælge en stjålet cykel

(Foto: Allan Andersen)

AARHUS: Søndag aften blev Østjyllands Politi kontaktet af en 22-årig mand, der i weekenden havde fået stjålet sin racercykel og nu kunne se, at den var blevet sat til salg på Facebook Marketplace.

Den 22-årige mand havde selv kontaktet sælgeren og aftalt at mødes på en adresse i Aarhus senere på aftenen.

Umiddelbart inden mødtes den 22-årige med en patrulje tæt på mødestedet, og det blev aftalt, at han blot skulle mødes med sælgeren som planlagt, og så ville patruljen ankomme kort efter. Da betjentene ankom, stod der to mænd på den aftalte adresse.

Den ene forklarede, at han ikke havde noget med det at gøre, men at han blot hang ud med den anden, en 19-årig mand, der oplyste, at han blot skulle sælge cyklen for at kammerat, men at han ikke vidste, at den var stjålet. Den 22-årige retmæssige ejer af cyklen kunne dog både fremvise kvittering og stelnummer på cyklen, og han fik derfor sin cykel igen.

Den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for forsøg på hæleri. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han under visitationen blev fundet i besiddelse af en strømpistol.