557 bilister taget for at køre for hurtigt

(Foto: Politi.dk)

FYN: Der var godt gang i bødeblokken, da Fyns Politi i uge 4 havde målrettet færdselskontrol i forbindelse med den landsdækkende kontrol: ”Sikre veje”. Ikke færre end 760 bilister blev skrevet for ikke at overholde alt fra hastighed til brug af sele. Der blev givet 26 klip og 6 bilister fik en betinget frakendelse af kørekortet.

Det var særligt hastigheden, den var gal med, da Fyns Politi gennemførte kontrollen ”Sikre veje”. Af de i alt 760 sager, der blev fundet var de 557 bilister, der ikke havde helt styr på speedertrykket.

Der blev skrevet følgende hastighedssager:
Hastighedsovertrædelser i byzone (50 km/t):
351 sigtelser –  7 klip –  2 betinget frakendelse

Hastighed i by – tavler med lokal angivet hastighed:
91 sigtelser – 8 klip – 1 betinget frakendelse

Hastighedsovertrædelser på landevej:
115 sigtelser – 2 klip

– Jeg synes, det er rigtig mange sager om hastighed, når man tager i betragtning, hvor vigtigt det er at afpasse hastigheden efter forholdene. Fart koster liv, derfor er det bare så vigtigt, at bilister forstår, at hastighedsbegrænsningerne er til for at gøre vejene trafiksikre for os alle sammen, siger politikommissær Anders Brahe fra Fyns Politi.

Ud over hastighedsforseelser, så var der også en række andre overtrædelser af færdselsloven.

Politiet skrev blandt andet:
25 sager om brug af håndholdt mobiltelefon
 7 sager om tilsidesættelse af reglerne om overhaling
12 sager om manglende brug af sikkerhedssele
 4 sager om for tæt kørsel.