75-årig mand kørte rundt med peberspray i kopholderen

(Modelfoto: Allan Andersen)

BORRE: Lørdag klokken 16.16 standsede færdselspolitiet en bilist på Klintevej ved Borre. Det var en 75-årig mand fra Stege, som viste sig at have en peberspray med i bilen. Den stod i kopholderen i midterkonsollen. Den 75-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Husk – siden d. 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem, men nu rulles ordningen tilbage. Så hvis du har en peberspray liggende, kan du frem til den 31. marts 2021 aflevere den hos politiet.

Tilbagerulningen af peberspraysordningen betyder, at det fra 1. februar 2021 er blevet ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentligt tilgængelige steder uden særlig tilladelse. Men i en overgangsperiode frem til den 31. marts 2021 kan man som borger uden konsekvenser aflevere sin peberspray hos politiet. Det er der allerede nu en del, der har benyttet sig af.

I samme periode er det derfor også lovligt at transportere en peberspray, hvis man er på vej hen for at aflevere den på et af politiets afleveringssteder.

Du kan aflevere din peberspray i politiets borgerekspeditioner og på politistationer rundt om i landet. Her sidder politiet klar i åbningstiden til at tage imod din peberspray.

– Kom endelig ind med den, så du ikke risikerer at “brænde inde” med den, for efter 31. marts bliver det jo strafbart at opbevare peberspray i eget hjem, lyder opfordringen fra bla. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hvis helt særlige omstændigheder umuliggør, at du kan indlevere din peberspray inden 31. marts 2021, så kan du stadig indlevere din peberspray efter periodens udløb. Det kan f.eks. være ved alvorlig sygdom eller et længerevarende ophold uden for Danmark. Pebersprayen skal dog indleveres snarest muligt efter, at omstændighederne ikke er til stede længere.